tysk flag   engelsk flag   norsk flag   danish flag   finsk flag    australsk flag
exo-logo

En skorsten är perfekt för givna tillfällen. Men om en biobränslepanna fortfarande utnyttjas under året kommer det naturliga skorstensdraget inte alltid ge optimala förutsättningar för drift.

Det naturliga skorstensdraget varierar under året och om en biobränslepanna inte har tillräckligt med drag kan det resultera i problem såsom sot, svårigheter att tända, elden brinner ut eller att rökgasen inte drar ut genom skorstenen.

Dålig förbränning kan orsakas av ett otillräckligt skorstensdrag och därför resultera i otillräcklig förbränning.

Genom att använda en rökgasfläktlösning från exodraft kan du reglera skorstensdraget med noggrannhet och slippa problem oavsett vilken årstid det är eller vilken typ av väderförhållanden du befinner dig i.

exodrafts rökgasfläktsystem för biobränsleugnar består av en rökgasfläkt – RS eller RSV – tillbehör och styrenhet. Med en EFC15, EFC16, EFC18 eller EFC35-regulator, kan skorstensdraget ändras manuellt efter behov.

EFC18 är utrustad med en temperatursensor.

Den ser till att fläkten stannar och startar automatiskt

Regelbunden kontroll av tryck från optimal förbränning

EBC20-styrenheten styr automatiskt hur snabbt rökgasfläkten rör sig, vilket gör att regelbundet tryck uppnås inom skorstenen vilket ger effektivt förbrännings förhållanden.

bio-kedel

    FÅ MER INFORMATION