tysk flag   engelsk flag   norsk flag   danish flag   finsk flag    australsk flag
exo-logo

Det var svårt att tända en riktig eld i familjen Damsteds eldstad. När den var tänd producerades en hel del rök inomhus.

exodraft hade lösningen – en rökgasfläkt som tillåter husägare att tända eldstaden utan att lukter eller något skadligt dröjer sig kvar i luften. Rökgasfläkten gör eldstaden säker, även barn och astmatiker kommer kunna njuta av elden framöver.

Familjen Damsted köpte en eldstad till deras hem i Odense, Danmark. De önskade en bekväm eld och naturlig uppvärmning. Eldstaden i sig var bra, men det var arbetet med att få i gång elden som var besvärligt. En kort rökkanal gjorde tändningen av eldstaden till en tuff uppgift. När en brasa tändes var det svårt att hålla den tänd. Vidare producerade eldstaden många rökpartiklar i rummet.

Damsteds var frustrerade med den ansträngning det tog att hålla en brasa igång. De var på väg att ge upp helt och hållet när de sprang på exodraft’s rökgasfläkt – som visade sig vara lösningen på problemet.

Enkel reglering: Få den temperatur du vill

Rökgasfläkten gör att familjen kan njuta av deras eldstad och reglera deras inomhustemperatur. Rökgasfläkten gör elden lättare att tända och eliminerar behovet av att öppna dörrar, fönster och andra utrymmen för att vädra ut oönskade partiklar.

Värmen i hushållet var bekväm för hela familjen. Innan köpet av rökgasfläkten kunde värmen bli ganska extrem när de väl fick i gång en eld. Temperaturen är nu mycket mer reglerad eftersom eldstadens elektroniska kontroll ger dem möjlighet att få den exakta temperatur som de vill. Detta möjliggör mer effektiv förbränning och förbättrad uppvärmning.

 

En förbättrad innemiljö ger önskade resultat

Det fanns något viktigar än effektiv förbränning, förbättrad värme och bättre bränsleekonomi för familjen, bara något rökgasfläkten de installerade kunde ge:

Familjens yngsta barn lider av astma. På grund av den dåliga förbränningen blev hon ofta drabbad när en eld tändes. Rökgasfläkten eliminerar denna negativa aspekt och tar delar av partiklarna. Utöver installationen krävdes inget extra arbete för att uppnå en sådan komfort.

Godkänd och validerad av Dansk Teknologisk Institut:

Ny forskning validerad av Teknologisk Institut i Danmark visar att en rökgasfläkt monterad ovanför eldstaden eliminerar 80 procent av rökpartiklarna som normalt skulle ligga kvar i rummet. Detta är anmärkningsvärt för inomhusatmosfären eftersom produkten garanterar säkerhet vid användning. I slutändan visar sig en rökgasfläkt vara en av de bästa lösningarna för partikelproblem.

    FÅ MER INFORMATION